Sonbahar Modu

Sonbahar Modu

Sonbahar Modu

Havalar biraz sıcak, hafif serin, ara ara yağışlı derken takvimler Ekim’i ortaladı bile. Evlerdeki atmosfer de iyiden iyiye sonbahar havasına girdi. Evlerinizi sonbahar havasına sokacak tüyolar, trend belirleyicilerin yorumları, bu sezonun renk tonları ve çok daha fazlasını sizler için derledik.

Uzunca bir süredir olduğu gibi doğa, doğallık ve doğaya dair her şey bu sezonun trendlerine ilham veriyor. Hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran her türlü teknolojik aletin zaman içerisinde mental bir yorgunluğa sebebiyet verdiği şüphesiz. İşte bu genel yorgunluk ve yoğunluk havasını az da olsa dağıtabilmek amacı ile trend belirleyiciler evlerinizde teknolojiden kaçıp arada sırada kafa dinleyebileceğiniz alanlar yaratmak istemişler ve çareyi elbette insanın asıl ait olduğu yere -doğaya-sığınabilmelerini kolaylaştırmışlar.

Barine bu doğaya dönme arzusunu bir arayış olarak adlandırdı ve sonbahar dekorasyonunu sezonun yeni trend renkleriyle yeniden yorumladı.

Peki bu sezon sıkça göreceğimiz akımlar neler?
 

Kendinizi Sloganlarla Anlatın!

Hayata karşı, insanlara karşı sizin de söyleyecekleriniz var elbette! Şimdi bunu evinizle anlatmanın tam sırası. Sloganları özgürce kullanmaktan korkmayın! Siz ne söylemek, ne anlatmak istiyorsanız bırakın aksesuarlarınız sizin yerinize versin mesajı. Her biri ayrı mesaj içeren aksesuarlar, yastıklar, harf şeklinde biblolar ve mesaj içeren aydınlatmalar… Hepsi sizi anlatmak için seferber olacak bu sezon.
 

Sade ama Şık Bir Duruş

Evinizin içinde ihtiyaçlarınıza cevap veren tüm materyaller gösterişlerini sadelikten alacaklar bu sezon. Basitlik ve yalınlığın gösterişini vurgulayabileceğiniz her alanı değerlendirmek isteyebilirsiniz.

 

 

Evinizin Starı Doğal Aksesuarlar

Bu doğallığın en vurucu yanı ise şüphesiz aksesuarlar olacak ancak aksesuar seçiminde de genel natürel havaya hakim doğal materyallerden üretilmiş, ham ya da hama çok yakın cam, ahşap, hasır, cam aksesuarlar evinizin yıldızı gibi parlayacaklar. Üstelik alışılagelmiş ev aksesuarlarına gerçekten tamamen doğal yardımcı aksesuarlar da eşlik edecek. Sonbahar renklerinde kuru dallar, minik, sevimli ve rengarenk balkabakları, kozalaklar ve bol bol yeşil bitki… Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Ayrıca evinizin enerjisi her an taze kalsın diye şık mumluklar ve aromatik mumlardan da destek almayı unutmayın.
 

Örgü İşlerin Sıcaklığı

Şüphesiz ki kendin yap projeleri altın çağını yaşıyor ve emin olun yaşamaya da devam edecek. Raf ömrü biten her şey kendini yenilemek zorunda. Bu akımın getirdiği en sıcak imgelerden biri de örgüler. Örgü battaniyeler, kırlent kılıfları bu sezon hem sizi hem de evinizi ısıtacak.
 

Yatak Odalarında Yenilenme

Yatak odası elbette bir evin dekoratif açıdan da en özel noktası. Kaliteli uyku ve kaliteli zaman açısından yatak odanızın çehresi size direk etki ediyor. Kullandığınız nevresimden yatak örtüsüne, yatak odası dekorasyonu için kullanacağınız her aksesuar günü nasıl kapatacağınızı ve yeni güne hangi modda başlayacağınızı belirliyor. Trendlerin getirdiği yepyeni renkleri denemek için yatak odası mükemmel bir alan olabilir.
 

Değişen Renk Tonları

Sonbahar deyince akla ilk gelen kahverengi, kızıl ve koyu turuncular bu sezon biraz daha çehre değiştiriyor. Gül kurusu, hardal sarısı, pudra tonları, koyu kırmızılar, kahverenginin parlak tonları ve yeşilin yaprak tonları bu sezon sıkça karşınıza çıkacak. Bu kadar iddialı rengi bir arada kullanmaktan çekinenler için bu renkleri yardımcı olarak kullanmak daha hoş olabilir. İndigo maviler, griler burada imdadınıza yetişiyor. Yeni renklere hem sahiplenici hem de yumuşatıcı bir kucak açıyorlar. Toprağın sade, ham ve dinginleştirici etkisini de unutmamak lazım!

Keyifli bir sezon bizi bekliyor.
 

Etiketler: sonbahar, doğal aksesuarlar, ev dekorasyonu, ev giyimi, yün koltuk şalı
Eylül 25, 2022

Related blogs

OEKO-TEX® NEDİR?
26 April 2024
Bir Dönüş Hikayesi
26 April 2024
Evde Cookie Yapımı
15 January 2024